Lipödeeman artikkeli vuosi sitten ja miten ajatukset ovat muuttuneet?

Kauneus & Terveys -lehden numerossa 7/2019 julkaistiin tarinani lipödeemasta vuosi sitten. 1 päivä sitten se oli julkaistu myös verkkoon.

Mitä olen oppinut sen jälkeen ja tekisinkö jotain toisin?

Sanoin silloin “On vaikea päästä eroon ajatuksesta, että ruoka on ­vihollinen, joka pahentaa sairautta. Yasmina toivoo, että saisi vielä normaalin suhteen ruokaan. Olen tuntenut huonoa omaatuntoa pitkään. Syönkö varmasti oikealla tavalla vai liikaa ja väärin? En halua ajatella enää niin. Haluan voida syödä suklaata ilman, että sen jälkeen on kauhea morkkis.”

Nykyään ajattelen niin, että vääränlainen ruoka on meille juuri se vihollinen ja myrkkyä. Olen hyvin kurinalainen ruokavaliostani. Paitsi jos sattuu juuri erittäin stressaava ajankohta elämääni. Silloin en välttämättä muista katsoa syömisiäni tai jätän syömättä kokonaan. Pitkään kun on kokenut syövänsä väärin niin sitä ajatusta ei korjata hetkessä. Sitä kokee syövänsä edelleen väärin ja potee huonoa omaatuntoa vaikka söisi lipödeeman ravitsemusasiantuntijan ohjeilla. Mind plays tricks.

Edelleen olen sitä mieltä että joskus voi vetää sen suklaan jos siltä tuntuu ilman että se kaataa maailmaa. Tämä riippuu myös hyvin pitkälti siitä mikä on lipödeemaa sairastavan tilanne, miten hän sietää sokeria ja pysyykö se rajoissa. Tiedän ihmisiä jotka ovat onnellisia sokerittomasta ja ketogeenisesta elämästä. Itse lukeudun niihin jotka haluavat ottaa välillä vähän “rennommin”. Huomaan että näen sen sokerimäärän heti niissä alueissa, joita ei ole vielä operoitu. Kyseessä on inflammaatio jota sokeri meille aiheuttaa ja runsashiilihydraattinen ruokavalio on meille myrkkyä.

Edelleen koen olevani voittaja. En koe olevani voittaja siksi että kävin läpi leikkaukset. Olen voittaja koska en koskaan luovuttanut ja en antanut sairaudelle valtaa hallita elämääni. Päätin ettei muiden mielipiteillä ole enää mitään merkitystä. Lipödeemayhteisölle haluan sanoa että olette myös kaikki voittajia minun silmissäni. Olette taistelleet näin pitkään ja niin vahvoina. Vaikka diagnoosi voi olla järkytys niin elämä lopulta voittaa, uskokaa pois. Siihen voi mennä aikaa mutta joku päivä olosta tulee henkisesti vapaampaa, vaikka et halua tai et voi ryhtyä leikkauksiin. Elämä voi olla ihanaa ilmankin leikkauksia ja kaiken kanssa oppii elämään ❤ tsemppiä kaikille ja olette timantteja 💎

Pieni huomio artikkeliin: artikkelissa maininta että käytin tukisukkia edelleen öisin. Haastattelu oli tehty juuri toisen Berliinin leikkauksen jälkeen ja tukisukkahousuja pitää käyttää 6 viikkoa yötä päivää leikkauksen jälkeen, sen jälkeen niitä ei pidetä enää öisin. Nykyään sivusto toimii tässä osoitteessa lipodeema.fi, koska uudistin avabella sivustoni tänne.

Artikkelin pääset lukemaan täältä: https://www.terve.fi/artikkelit/lipodeema-kokemus