Miksi lipödeeman rasvaimu pitää tehdä kunnolla ja miksi kirurgin tulee olla kokenut?

Lipödeeman rasvaimua ei voi suorittaa kirurgi, jolla ei ole kokemusta lipödeemasta. Lipödeeman rasvaimu ei ole sama asia, kuin terveen ihmisen rasvaimu. Kokematon kirurgi voi saada kehossasi enemmän haittaa aikaiseksi, kuin lipödeeman takia kehossasi alunperin olikaan. 

Mitä asioita pitää ottaa huomioon, kun harkitset lipödeeman rasvaimua?

Varmista että kirurgisi on kokenut. Joku kirurgi kyllä voi sanoa sinulle, että hänellä on valtavasti kokemusta ja tuntee lipödeeman. Mitä jos näin ei ole? Onko hän tehnyt tutkimuksia lipödeemasta? Oletko nähnyt kuvia lopputuloksista, joissa hän on leikannut lipödeemapotilaan? Mitkä ovat hänen pitkäaikaiset tulokset näistä leikkaushoidoista? Onko hänen menetelmä yleinen, jota käytetään lipödeemassa? Missä hän sai tietonsa lipödeemasta? Kuka koulutti hänet tekemään lipödeeman leikkauksia? Mikä on hänen tavoitteensa leikkauksella? Aikooko hän poistaa riittävästi rasvaa? Näihin kaikkiin kysymyksiin haluat taatusti vastauksen. Unohda kyseinen kirurgi jos et saa vastauksia tai et saa kysymyksiin riittävää vastausta.  Ei riitä, että kirurgi on käynyt kuuntelemassa seminaarin ja tällä perusteella osaa diagnosoida ja leikata lipödeemapotilaan.

Miten lipödeeman rasvaimu kuuluu hoitaa?

Rasvaimu kuuluu hoitaa useassa eri osassa. Joissain harvoissa tapauksissa se voidaan tehdä yhdessä osassa, jos sairaus on vasta 1.tasolle edennyt ja rasvamäärät ovat hyvin pieniä. Riskit kasvavat, mikäli rasvaa otetaan kerralla liikaa. Potilas voi kuolla keuhkoveritulppaan, mikäli hänen rasvaa kulkeutuu keuhkoihin. 

Lipödeemapotilaan imusuonisto voi vahingoittua, mikäli kirurgi on kokematon. Kirurgin kokemattomuuden seurauksena hän voi saada lipödeema-lymfödeeman. Lipödeema-lymfödeemassa potilas ei välttämättä koskaan pääse eroon turvotuksesta, vaan hän on loppuelämän tukisukkahoidossa, eikä sekään välttämättä poista hänen turvotusta. Lipödeema-lymfödeemassa rasvaimukaan ei kaikissa tapauksissa auta. 

Rasva voi uusiutua, mikäli sitä ei oteta kunnolla pois. Suurin osa lipödeemarasvasta on poistettava, eikä tarkoituksella kuulu jättää lipödeemarasvaa jäljelle. Nainen ei tarvitse lipödeemarasvaa mihinkään.

Mihin tulee varautua kun toivut lipödeeman rasvaimusta?

Tulee varautua siihen että toipuminen on hidasta. Tulee sitoutua pitämään laakakudottuja tukisukkahousuja yötä päivää ainakin 6 viikkoa. Laakakudotut tukisukat ovat paksut ja tiukat. Ne voivat tuntua epämukavilta ja puristaa. Itse olen pitänyt kompressiohoitoa jo vuodesta 2004 ja pidän siitä puristavasta tunteesta. Jalkasi ovat todella turvoksissa pitkän aikaa. Toipuminen voi kestää kaiken kaikkiaan jopa vuoden. Vartalosi tulee muuttumaan koko ajan. Leikkauksen jälkeen voit olla kovissa kivuissa. Itse tarvitsin opiaattijohdannaisia kaksi ensimmäistä päivää ja sen jälkeen Panacodia 6 tablettia päivässä. Jokainen on yksilö kipujen suhteen ja tässä voi olla suuria eroja. Lipödeeman rasvaimun sairasloma on vähintään 2 viikkoa. Ensimmäinen yö yövytään aina klinikalla. Siitä seuraavat pari päivää voivat olla myös kipeitä. Jokaisella on leikkauksen jälkeen paljon turvotusta, mikä laskee ajan kanssa.

Kaikki raha ja vaiva on taatusti sen arvoista 

Useimmat parantuvat kivuista täysin ja saavat liikkuvuutensa takaisin. Monet saavat tilalle normaalin ulkomuodon ja voivat päästä kokonaan turvotuksesta eroon. Tärkeintä on päästä sairaasta rasvasta eroon, ettei tilanne pahene, kuten omassa tapauksessani on käynyt. Ulkomailla leikkauksiin voi mennä matkoineen jopa 20.000€ tai enemmänkin. Kannattaa kuitenkin miettiä, mikä elämässä on tärkeää. Joku saattaa tuhlata autoon tuhansia euroja jo vuoden aikana sen kummemmin miettimättä ja auton hankintakin maksaa monelle kymppitonnin. Sen sijaan joskus ajatellaan, että tälläinen leikkaus on todella kallis maksettavaksi. Kyse on terveydestä ja sen pitäisi olla tärkeämpi kuin muut asiat. Itse olen valmis sen summan maksamaan, jos saan terveyteni takaisin.  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *