ESITTELY

Tämä sivu on luotu pääosin tiedonvälineeksi lipödeemaan. Toivon että sivuston kautta ihmiset löytävät sairauden. Minun nimeni on Yasmina ja tarinani on jaettu Kauneus ja terveys lehdessä ja Iltalehden artikkelissa. Kamppailin itse lipödeeman oireiden kanssa 20 vuotta, kunnes sain saksalaiselta klinikalta avun. Lipödeemaan ei ole Suomessa diagnoosikoodia ja sitä ei tunnisteta terveysasemilla. Ensimmäiset lipödeeman oireet alkoivat minulla vuonna 97 ja olin silloin 12-vuotias. Diagnoosin saaminen kesti 20 vuotta, olin jo edennyt toiselle tasolle ja liikkuvuudessani alkoi olla merkittäviä ongelmia. Tuntui että raahasin jalkoja mukanani ja ostosreissut olivat yhtä tuskaa. Päivän päätteeksi halusin aina nostaa jalat ylös. Tämä vaikutti merkittävästi sosiaaliseen elämään koska eristäydyin kaikista tilanteista joissa jalat kuormittuivat. Jouduin jatkuvasti tarkkailemaan syömisiä ja en voinut syödä samalla tavoin kuin muut ikäiseni. Kehoni ei kestänyt hiilihydraatteja vaan tuntui että ne keräsivät nestettä alaraajoihin. Urheilin päivittäin ja en nähnyt kehossa juuri mitään tuloksia.

Kävin Suomessa kunnallisella puolella lipödeeman rasvaimussa syksyllä 2018, joka ei ollut tarpeeksi rasvamassaa poistava. Menin Saksaan hoitamaan rasvaimut omakustanteisesti ja sain sitä kautta uuden elämän. Toivon että tarinani inspiroisi muita ja antaisi toivoa tulevaisuuteen.

Facebookissa on vertaistukiryhmä nimellä Lipödeema Suomi ja toimin sen ylläpitäjänä. Vastaathan kysymyksiin jos laitat liittymispyynnön.

Tervetuloa sivuilleni ja ryhmään 🙂