RASVAIMU

Lipödeeman hoitoon käytetään rasvaimua, jonka tekee lipödeeman hoitoon erikoistunut kirurgi. Monet päätyvät ulkomaille kalliiseen hoitoon, jotta elämänlaatu ja liikkuvuus paranisi. Rasvaimu ei paranna lipödeemaa, mutta se voi muuttaa monen elämän.

Lipödeeman rasvaimun tekee kirurgi, jolla on kokemusta lipödeeman hoitamisesta. Kokematon kirurgi voi pahentaa tilannetta vahingoittamalla imuteitä tai hermoja. Rasvaimu tehdään vesisuihkuavusteisella (WAL) tai Power Assisted Liposuction (PAL) menetelmällä. Näitä samoja menetelmiä käytetään myös tavallisissa rasvaimuissa, mutta se ei kuitenkaan ole sama asia.

Lipödeemassa kyseessä on sairauden hoidosta joten rasvaimu täytyy tehdä huolella. Haluat saada mahdollisimman hyvän lopputuloksen sairauden hoidossa ja myös esteettisesti. Sen vuoksi on tärkeää valita kirurgi tarkoin. Euroopassa on monia lipödeemaan erikoistuneita kirurgeja ja hoito on kallista. Yleensä yksi leikkaus on noin 5000€-7000€ ja monesti leikkauksia vaaditaan useampia. Massaa ei voi poistaa kerralla koska se ei olisi turvallista. Facebookissa on Global lipoedema awareness ryhmä jossa on kattava lista kirurgeja joista voi halutessaan valita omansa.

Minulle tehtiin rasvaimut Med Plast klinikalla 20.2.19 ja 8.4.19 ja kirurgin nimi Frank Labschies. Ensimmäisessä operoitiin nilkat, pohkeet ja polvet. Toisessa käsiteltiin reidet ja lantio. Minulla on jäljellä vielä yksi leikkaus, joka on todennäköisesti kesäkuussa 2021. Rasvaimuun liittyvissä kysymyksissä konsultoin aina Med Plast klinikkaa.

Minulta kysytään usein miksi ei voi mennä suomalaiselle klinikalle “ihan tavalliseen” WAL-rasvaimuun? Menisitkö laskimoleikkaukseen nenäkirurgille? 😉 Sama koskee lipödeemaa. Kyse ei ole rasvan poistosta vaan sairauden hoidosta. Lipödeemaklinikoilla ovat erikoistuneet lipödeemarasvan poistoon ja poistavat näitä suuria määriä. Esteettisissä klinikoissa rasvamäärät ovat maksimissaan yleensä 2 litraa.