RASVAIMU

Lipödeeman hoitoon käytetään rasvaimua, jonka tekee lipödeeman hoitoon erikoistunut kirurgi. Monet päätyvät ulkomaille kalliiseen hoitoon, jotta elämänlaatu ja liikkuvuus paranisi. Rasvaimu ei paranna lipödeemaa, mutta se voi muuttaa monen elämän.

Lipödeeman rasvaimun tekee kirurgi, jolla on kokemusta lipödeeman hoitamisesta. Kokematon kirurgi voi pahentaa tilannetta vahingoittamalla imuteitä tai hermoja. Rasvaimu tehdään vesisuihkuavusteisella (WAL) tai PAL (Power Assisted Liposuction) menetelmällä. Näitä samoja menetelmiä käytetään myös tavallisissa rasvaimuissa, mutta se ei kuitenkaan ole sama asia.

Lipödeemassa kyseessä on sairauden hoidosta joten rasvaimu täytyy tehdä huolella. Haluat saada mahdollisimman hyvän lopputuloksen sairauden hoidossa ja myös esteettisesti. Sen vuoksi on tärkeää valita kirurgi tarkoin. Euroopassa on monia lipödeemaan erikoistuneita kirurgeja ja hoito on kallista. Yleensä leikkaus on noin 5000€-7000€ ja yleensä leikkauksia vaaditaan useampia. Massaa ei voi poistaa kerralla koska se ei olisi turvallista.

Itse kävin Med Plast klinikalla Saksassa. Kirurgini klinikalla Frank Labschies. Minulle tehtiin 2 rasvaimua joista eka oli 20.2.19 ja toinen 8.4.19. Ensimmäisessä operoitiin nilkat, pohkeet ja polvet. Toisessa käsiteltiin reidet ja lantio. Minulla on jäljellä vielä yksi leikkaus, jonka olen varannut vuoden päähän. Siinä on tarkoitus käsitellä pieni alue takareisistä, vatsaa ja käsivarret.